چهارشنبه, ۲۷ خرداد | ۵:۵۸ قبل از ظهر | لینک ثابت
مردمک -
سایت پویش خبر از برپایی یک راهپیمایی در روز چهارشنبه خبر داد.
طبق خبر سایت پویش قرار است اين راهپيمايی مسالمت آميز روز چهارشنبه از ساعت 16 در ميدان انقلاب به سمت ميدان آزادی برگزار شود.
به گزارش «موج سوم» به نقل از ایلنا، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از وزارت كشور درخواست كرد مجوز لازم را برای راهپيمايی مسالمت آميز روز چهارشنبه صادر كند.
به گزارش خبرنگار ايلنا، شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات با توجه به اعتراض حاميان مير حسين موسوی به نتايج انتخابات، از وزارت كشور خواست كه برای راهپيمايي روز چهارشنبه مجوز لازم را صادر كند. قرار است اين راهپيمايي مسالمت آميز روز چهارشنبه از ساعت 16 در ميدان انقلاب به سمت ميدان آزادی برگزار شود.
لازم به ذکر است که برای راهپیمایی روز دوشنبه نیز از سوی ستاد مهندس موسوی درخواست مجوز شده بود، اما خودداری وزارت کشور از صدور مجوز مانع از انجام این راهپمایی نشد.
اصل 27 قانون اساسی نیز تصریح میکند: «تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است.»
سهشنبه, ۲۶ خرداد | ۹:۳۴ بعد از ظهر | لینک ثابت
مردمک -
محمدرضا شجریان، خواننده شناخته شده نامهای به صدا و سیما ارسال کرد خواستار این شد که سرودهایی که او خوانده پخش نشود.
شجریان در نامه خود به ضرغامی رئیس صدا و سیما، به طور مشخص از سرود «ایران ای سرای امید» نام برده و اعلام کردهاست که این سرود در سال ۱۳۵۷ خوانده شده و به هیچ وجه مرتبط با شرایط کنونی ایران نیست.
گفته میشود که این روزها صدا و سیما از آهنگها و سرودهایی که این خواننده برجسته ایرانی به مناسبت پیروزی انقلاب ۵۷ خوانده، به ویژه سرود «ایران ای سرای امید»، در پوشش تبلیغاتی مربوط به «پیروزی» محمود احمدینژاد در انتخابات سؤالبرانگیز ایران به طور مکرر استفاده میکند.
سال ۱۳۷۴محمدرضا شجریان نامهای به مدیر وقت صدا و سیما نوشته بود و درخواست عدم پخش آثار خود از این رسانه را کرده بود.
وی در نامه تازه خود خطاب به رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی مینویسد: «اینجانب در سال ۱۳۷۴ نیز اعلام کردم راضی به پخش آثار خود از صدا وسیما نیستم. مجددا تقاضای خود را تکرار کرده و تأکید میکنم، آن سازمان هیچ نقشی در تهیه این آثار نداشته و شایسته است به حکم شرع و قانون سریعا کلیه واحدهای آن سازمان از پخش صدا و آثار من خودداری کنند.»
سهشنبه, ۲۶ خرداد | ۷:۲۶ بعد از ظهر | لینک ثابت
سیدعلی اکبر محتشمی پور، رییس کمیته صیانت از آرا در نشست خبری با نمایندگان رسانه های داخلی و خارجی، راهپیمایی میلیونی حامیان میرحسین موسوی در تهران را حرکتی باشکوه برای صیانت از آرای ملی توصیف کرد و گفت : راهپیمایی روز گذشته یکی از زیباترین جلوه های حضور مردم پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود.
وي به خاک وخون کشیده شدن راهپيمايي ميليوني ديروز را «به عوامل نفوذی و افراد جریان رقیب که آرای مردم را بر نمی تابند» نسبت داد و گفت: مسببان آن در دادگاه عدل الهی و دادگاه ملت ایران محاکمه و محکوم خواهند شد.
وي افزود: بدون شک دولت آنها رو به پایان است و با این حرکات مذبوحانه نیز نمی توانند راه به جایی ببرند.
وی با بیان اینکه جشن پیروزی احمدی نژاد در میدان ولی عصر و پخش مکرر آن در رسانه ملی در حالی که هنوز صحت انتخابات اعلام نشده اقدامی کاملا غیرقانونی بود، ادامه داد: احمدی نژاد تنها در صورتی می توانستند به این اقدام دست بزنند که دوران رسیدگی به شکایات نامزدها از سوی شورای نگهبان به پایان رسیده باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: به عنوان مثال در این جشن غیر قانونی مردم شریفی را که انتقاداتی نسبت به عملکرد وی و دولتشان دارند را به خار و خاشاک تشبیه کرده اند که علاوه بر این حاضران را نیز به سرکوب آنها تحریک می کند. به واقع آیا این حرکات برای رئیس جمهوری که باید حافظ جان و مال و ناموس مردم و مجری قوانین باشد صحیح است؟
محتشمی پور پرسید آیا شأن رئیس جمهور این است که اینگونه مردم را با خشونت مورد خطاب قرار داده و عده ای را تحریک کند تا به سایر برادران و خواهرانشان حمله کنند؟ در واقع آیا چنین فردی شایسته ریاست جمهوری در کشوری چون ایران است. من این سئوال را از شخص آقای احمدی نژاد، مردم ، مقامات کشور و دوستان شورای نگهبان می پرسیم.
وی گفت: بعداز این جلسه غیر قانونی شاهد بودیم که عده ای تحریک شده و به کوی دانشگاه حمله کردند و جوانان ما را به خاک و خون کشیدند.
محتشمی پور با اشاره به جلسه ای که امروز با حضور نمایندگان دو نامزد دیگر در شورای نگهبان برگزار شد گفت که انتقادات ما در آغاز به خود شورای نگهبان مربوط است.
رییس کمیته صیانت از آرا حضور غلامحسین الهام در تبلیغات انتخاباتی محمود احمدی نژاد را از حرکت های غیر قانونی شورای نگهبان دانست و گفت: آقای الهام به عنوان یکی از حقوقدانان شورای نگهبان نباید به تبلیغات انتخاباتی برای محمود احمدی نژاد می پرداخت که علاوه بر این موضوع ، مسائل زیاد دیگری نیز وجود که در مجموع این سئوال را مطرح می کند که آیا چنین اعضایی به طور کلی صلاحیت نظارت بر انتخابات را دارند یا خیر؟
محتشمی پور تاکید کرد: با توجه به مسائل پیش آمده که مشروح آن نیز در اختیار شورای نگهبان قرار گرفت ما معتقدیم این انتخابات باید دوباره برگزار شود.
سهشنبه, ۲۶ خرداد | ۶:۰۰ بعد از ظهر | لینک ثابت
نماینده مردم قزوین در در نطق میان دستور خود گفت: مردم قهرمان تهران جهت بیان خواسته خود در کمال آرامش و متانت حماسه دیگری آفریدند و قدرت خود را دربرابر کسانی که آنها را خس و خاشاک میخوانند، به نمایش گذاشتند.
قدرت الله علیخانی که در جلسه علنی امروز مجلس سخن می گفت، خطاب به احمدی نژاد تاکید کرد: نمیتوان این سیل عظیم جمعیت را خس و خاشاک تصورکرد و همه آنها را اراذل و اوباش و اخلالگر خواند.
نماینده قزوین به موضوع انتخابت 22 خرداد پرداخت و گفت نتیجهای کاملا متفاوت با این رای و اراده مردم از سوی دست اندرکاران اجرایی انتخابات ارایه شد که موجب بهت و حیرت و یاس عمومی گردید، که در گام اول خدشهدار کردن اعتماد مردم به نظام و مسوولان کشور را به دنبال داشت.
علیخانیبا اشاره به حمله به کوی دانشگاه تهران افزود: از مسوولان امر انتظار است به موضوع کوی دانشگاه و حوادث سایر دانشگاهها هرچه سریعتر رسیدگی نموده و از دانشجویان عزیزی که مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند دلجویی نموده وآنهایی که در بازداشت قرار دارند، آزاد شوند.
نطق قدرت الله علیخانی با واکنشهای عجیب نمایندگان همچون فریادهای دو دو و کوبیدن دست ها به روی میزها مواجه شد.
سخنان احمدی نژاد؛ تحریک آمیز
همچنین رییس فراکسیون اقتدار ملی در مجلس گفت: سخنان احمدی نژاد منجر به تحریک بیشتر مردم شد.
به گفته سنایی نماینده نهاوند، احمدینژاد میتوانست فضای جامعه را آرام کند اما متاسفانه انتخابات اخیر را به یک مسابقه فوتبال و اعتراض معترضین به نتیجه انتخابات را به معترضین پس از مسابقه فوتبال تشبیه کرد.
رییس فراکسیون اقتدار ملی با اظهار تاسف از این که رییسجمهور معترضین را به خس و خاشاک تعبیر کرد، ادامه داد: متاسفانه ایشان مردم را بیشتر تحریک کردند و سخنانشان در راستای ایجاد آرامش در کشور نبود.
سوال از وزیر کشور
از سوی دیگر 52 تن از نماینده مجلس در سوال مشترکی از صادق محصولی، وزیر کشور خواستار حضور وی در مجلس شدند تا در خصوص اهمال و بیتدبیریهای به عمل آمده در شرایط حساس کنونی توضیحات لازم را ارایه دهد.
در این سوال آمده است: دلایل برخوردهای قانونی ماموران نیروی انتظامی ، عوامل بسیج و گروههای سازمان یافته لباس شخصی با مردم، دانشجویان و تعرض آنان به کوی دانشگاه و محیط مسکونی و اموال مردم چیست و این بیتدبیری و عدم کفایت وزیر در کنترل نیروهای تحت امر از کجا ناشی میشود.
همچنين حميد رسايي، يک نماينده اصولگراي مجلس شوراي اسلامي از درخواست 50 نفر از نمايندگان از هيئت رييسه مجلس براي برگزاري جلسه اي غير علني براي بررسي ناآرامي ها خبر داده است.
سهشنبه, ۲۶ خرداد | ۵:۵۷ بعد از ظهر | لینک ثابت
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از وزارت كشور درخواست كرد، مجور لازم را برای راهپیمایی مسالمت آمیز روز چهارشنبه صادر كند.
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با توجه به اعتراض حامیان میر حسین موسوی به نتایج انتخابات از وزارت كشور خواست كه برای راهپیمایی روز چهارشنبه مجوز لازم را صادر كند.
قرار است این راهپیمایی مسالمت آمیز روز چهارشنبه از ساعت 16 در میدان انقلاب به سمت میدان آزادی برگزار شود.
سهشنبه, ۲۶ خرداد | ۴:۵۰ بعد از ظهر | لینک ثابت
در سخنانی که نشانه پذیرش تلویحی تقلب در اعلام نتایج انتخابت ریاست جمهوری است، سخنگوی شورای نگهبان گفت که احتمال ابطال انتخابات دور از ذهن نیست.
عباسعلی کدخدایی پس از نشست با نمایندگان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی که تا چه حد امکان ابطال آراء وجود دارد گفت: اگر شما احتمال را می پرسید، این احتمال دو از ذهن نیست اما این که ادعاهایی که شده چقدر صحت دارد باید بررسی صورت گیرد و نتیجه اعلام شود.
به گفته وی نتایجی که از سوی وزارت کشور اعلام شده نتایج اولیه است و صحت انتخابات باید به تایید شورای نگهبان برسد که این شورا در فرصت قانونی 7 تا 10 روزه نتیجه نهایی را اعلام خواهد کرد.
بنابر قانون، شورای نگهبان هفت تا ده روز فرصت دارد به شکایت ها درباره نحوه برگزرای انتخابات رسیدگی کند.
به گفته سخنگوی شورای نگهبان در نشست امروز سه شنبه 26 خرداد با نمایندگان نامزدها «ما روند قانونی رسیدگی به شکایات را توضیح دادیم و مطالب آنها را نیز شنیدیم. قرار شد مطالب در جلسه عمومی شورا مطرح شود و ما نتیجه را به آنها (نامزدها) اعلام کنیم.
تحلیلگران می گویند این سخنان می تواند زمینه عقب نشینی رهبری ایران را در برابر اعتراض های سراسری فراهم آورد؛ هرچند احتمال قوی یک مانور تبلیغاتی برای خرید وقت لازم به منظور خارج ساختن مردم از خیابان هاست.